Διάφορα

ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ…ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο …..ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ….

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Γέροντας των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους Γρηγόριος ο Πνευματικός

Με αισθήματα ιεράς συγκινήσεως άκουσαν οι Φιλαθωνίτες της Λάρισας το γεγονός της κοιμήσεως του μακαριστού Γέροντος των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους, Γρηγορίου Ιερομονάχου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2016.

Μέσα στο βαρύ χειμώνα και το ψύχος, αποκλεισμένη η αθωνική πολιτεία από  συγκοινωνίες και πλοιάρια, πληροφορήθηκε την προς Κύριον εκδημία του εν αγίοις αναπαυομένου πολυσεβάστου και πολυκλαύστου Γέροντος των Δανιηλαίων, αειμνήστου π.Γρηγορίου.

Το γλυκύτατο αηδόνι του Παγγαίου και η γλυκύφθογγος μούσα των Κατουνακίων του Αγίου Όρους εσίγησε, για να ψάλλει τώρα και να ευφραίνεται στην ουράνια  χοροστασία, εκεί όπου ήχος καθαρός εοταζόντων και βοώντων απαύστως την ωδή του Αγαπητού.

Ο αείμνηστος γέροντας π.Γρηγόριος εγκατέλειψε  από της νεανικής του ηλικίας την πατρίδα του για να ανέλθουν μαζί με τον κατά σάρκα αδελφό του, στο αγιώνυμο όρος των δακρύων και των στεναγμών, στην ιερά συνοδεία του  Γέροντος Δανιήλ του Κατουνακιώτου, όπου κοντά στους ηγιασμένους πατέρες της συνοδείας διδάχθηκαν τα της μοναχικής πολιτείας.

Τον γνωρίσαμε νέοι φοιτητές στην φιλόξενη συνοδεία τους και γευθήκαμε και της αβραμιαίας δοχής του αλλά και της πλουσίας πνευματικής διδαχής του. Μας έγραφε δε και επιστολές από τα ουρανογείτονα Κατουνάκια του αγίου Όρους, προκειμένου να μας ενισχύει πνευματικά και να μας στηρίζει στον αγώνα μας.

grigorios-danihlewn-1

Γλυκύς και ευγενής, πρόσχαρος πάντοτε και επιεικής, πατερικός στους λόγους του, πρακτικός  στην σκέψη του και απλοϊκός, φυσικός και αυθόρμητος  στους τρόπους του, ο π.Γρηγόριος αλλοίωνε τις καρδιές των ανθρώπων που έσπευδαν κοντά του για να λάβουν δύναμη και παρηγοριά από την άδολη και ιδιαίτερα καλλιεργημένη καρδία του.

Ταπεινώς φρονώ πως απόλυτα στο πρόσωπο το μακαριστού Γέροντος Γρηγορίου, του πράου και ταπεινού τη καρδία, εφαρμόζονται οι λόγοι που συνέταξε και εκήρυττε ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για τους ανθρώπους που θέλησαν να γίνουν ερημικά πτηνά, τα οποία ζώντας μέσα στις αετοφωλιές της γης έφτασαν να έχουν πλήρη κοινωνία με τον Θεό, Θεικώ έρωτι πτερούμενοι.

Καλή ανάπαυση αλησμόνητε πάτερ Γρηγόριε, Καλό Παράδεισο και μνημόνευε και ημών από την εν Ουρανοίς θριαμβεύουσα Εκκλησία!

Αρχιμανδρίτου π.Αχιλλίου Τσούτσουρα
dogma.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

H panagiamegalohari.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!