Θαύματα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ!!

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΠΡΟ 365 ΕΤΩΝ!

30

ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, 365 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!
Το 1651 Ιβηρίτες μοναχοί δοκίμαζαν οικονομική στενότητα, γι’ αυτό ανέθεσαν στη Θεοτόκο να μεριμνήσει για τη συντήρησή τους. Αμέσως η φιλόστοργη Μητέρα, «έτρεξε» για εξεύρεση πόρων με το ακόλουθο χαριτωμένο θαύμα.

31

32

Εκείνη την περίοδο ήταν βαριά άρρωστη, η κόρη του τσάρου της Ρωσίας Αλεξίου Μιχαήλοβιτς. Τα πόδια της ήταν παράλυτα και για τους ιατρούς αθεράπευτα.
Τη θλίψη της πριγκίπισσας και των βασιλέων γονέων της, έρχεται τώρα να μεταβάλει σε χάρη η θαυματουργή Πορταΐτισσα.
Παρουσιάζεται μια νύχτα στον ύπνο της, κι αφού της έδωσε θάρρος και υποσχέθηκε να τη θεραπεύσει της λέει:
– Να πεις στον πατέρα σου να φέρει από την μονή των Ιβήρων, την εικόνα μου την Πορταΐτισσα.

33

Το πρωΐ η άρρωστη διαβίβασε την εντολή κι αμέσως ξεκίνησε έκτακτη αποστολή, για να μεταφέρει στους Ιβηρίτες μοναχούς την επιθυμία του τσάρου.
Εκείνοι φοβήθηκαν, μήπως η εικόνα δεν επιστραφεί, και αποφάσισαν να στείλουν ένα πιστό αντίγραφο, με τιμητική συνοδεία τεσσάρων ιερομονάχων.

34

Μόλις μαθεύτηκε ο ερχομός της σεπτής εικόνος στη Μόσχα, η πόλη άδειασε! Όλοι, βασιλείς και λαός, έτρεξαν να την προϋπαντήσουν. Στ’ ανάκτορα όμως η πριγκίπισσα κοιτόταν στο κρεββάτι, χωρίς να γνωρίζει τίποτε. Κάποια στιγμή ζήτησε τη μητέρα της και τότε πληροφορήθηκε το μεγάλο γεγονός.
– Τι; φώναξε. Έρχεται η Παναγία, κι εμένα μέ άφησαν εδώ;

Πήδηξε αμέσως από το κρεβάτι, ντύθηκε και έτρεξε να υποδεχθεί κι εκείνη την Παναγία.
Ο κόσμος είδε την παράλυτη πριγκίπισσα και τα έχασε.
Η συγκίνηση κορυφώθηκε, όταν από την άλλη μεριά έφθασε η αγία εικόνα κι έγινε η τελετή της υποδοχής και της προσκυνήσεως.

– Μεγαλειότατε, είπαν οι απεσταλμένοι, προσφέρουμε τη σεπτή αυτή εικόνα σαν δώρο, στο ευσεβές ρωσικό έθνος.
– Σας ευχαριστώ, είπε συγκινημένος ο τσάρος. Σε ένδειξη της ευγνωμοσύνης μου, σας παραχωρώ μία από τις καλύτερες μονές της πρωτεύουσας, τον άγιο Νικόλαο.
Επίσης ετήσιο επίδομα από 2.500 ρούβλια, ατέλεια σε ότι εισάγετε στην χώρα μου, καθώς και δωρεάν μετακίνηση των απεσταλμένων σας!

Το μετόχι αυτό, παρέμεινε στην κυριότητα της μονής Ιβήρων, μέχρι το 1932 (που η μαρξιστική λαίλαπα ισοπέδωσε τα πάντα!) και της εξασφάλιζε τόσα έσοδα, ώστε κάλυπτε όλες σχεδόν τις υλικές της ανάγκες. (Απο το ιστολόγιο ‘βήμα ορθοδοξίας’.) («ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»)

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

H panagiamegalohari.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!